Give your soul to me, for eternity..!



Skall spendera helgen i Ekenäs med släkt och vänner. Väder är rätt trist för tillfället, och väderleksrapporten lovar ingen förbättring, snarare tvärt om. Hörde den här låten i bilen påvägen till Ekenäs. Disturbed är ett av de band vars musik får mig och känna mig awsome, som om jag kan klara av vad som helst! Skall träffa Lii imorrn och Kia också. Kul ska de bli! Saknat dem. Sitter hos mommo för tillfället, riktigt chill, skall besöka mamma lite senare idag. Och fammo vart jag ut och gå med idag redan. Hunnit med massor! steg upp kl 8.15 fast ja ingen skola på det viset har. Håller sjusovaren på att bli sjuk? troligtvis.

En sista stund.



Listans sista inlägg. Är rätt trött ida, vart en tung och jobbig dag, är inte på det bästa humöret så att säga. Orkar inte blogga något destu mera. Förlåt.

You said it reminded you of me, and it makes me think of you, us. ♥


Borde skriva om mina ambitioner idag, men tycker det är ganska samma som mina drömmar, som jag ju redan skrivit om, så de skippar ja :)
Vart en slö dag idag. Hittade men Läderrock! wuuuhuuu!!!

Något jag saknar.


På senaste tiden känns det nästan som om jag inte gör så mycke annat än saknar. Saknar de människor jag bryr mig mest om som inte är omkring mej p.g.a distans och så. Suck.
Men jag tror att det listan syftar på är snarare något materiellt man saknar. KOmmer inte riktigt på något såhär på rak hand, men något som jag skulle vilja ha tillbaka är dedär små godisaskarna som fanns när jag var liten, de hette "Bim". Asken var gul och hade en liten kanin på sig. Godisarna var små och gula/röda/gröna.
De finns nog kvar, men bara som lösgodis. Men jag saknar askarna, smått nostalgiskt skulle de ju nog vara om man kunde få en sådan.

Mitt favorit ställe.






Har inget favorit ställe på det viset. Trivs bra på många ställen. Hemma, i Ekenäs, Jakobstad.
Vart i skolan idag för första gången på evigheter. Vart riktigt kul och se klassen igen, men man kan lugnt säga att jag är en aning stressad och överväldigad över mängden skolarbete och pluggande jag har framför mig, på ynka 20 dagar. No mercy at all >.<''



Småtrötta och glada klasskamrater ;)

KABOOOM!!!



Denhär typen gör "science" skitcoolt! :D varför var han inte min fysik och kemi lärare i skolan? skulle lärt mig mycket mer!



Dessa "sick science" videorna kan lätt få en timme att kännas som 5 minuter!

Något som får mig att gråta+ För första gången och Mina rädslor

 

 

Extremt suddig bild >.<

Inte bloggat sen fredag. (FÖRLÅT!) men efter fredagens festas med min pojkvän och hans kompisar vart lördagen minst sagt euhm...trög >.<'' men kul var det!
Åkt tåg idag. Hemma i Åbo igen. Efter en vecka i Jakobstad känns åbo nästan främmande. Skola imorrn. Ser fram emot det. Efter 4 veckor av skolfria dagar kommer äntligen rutinerna tillbaka.



Liiih och jag :'D smått gammal bild hahah ^^'


Vad som får mig att gråta är i prinip samma saker som det som gör mig upprörd. Elaka människor. Nära och kära som skadar sig. Folk som dör, otrevliga saker :(

För första gången i år tänker jag ta på mig min läderrock till skolan! har saknat den, problemet är bara att jag inte tycks hitta den... jakten fortsätter...

Min läderjacka <3

Jag är rädd för spindlar, att människor som betyder mycket för mig på ett eller annat sätt inte skall finnas i mitt liv mera och för att misslyckas med de mål jag satt upp. Men bra går det, och jag är inte den som ger upp i första taget ;)

oj,, blev ett långt inlägg dehär. Lovar att ja bättrar mig med uppdateringen, nöjd nu Liiih? ;))

Något som får dig på bättre humör.



Sjukt fint väder idag! Städat nu i två timmar, som en överraskning, skall bli kul och se reaktionerna när han kommer hem ^^'
Något som får mig på bättre humör är om jag vet att något jag gjort eller kan göra är til glädje för nån, en av orsakerna till varför ja städat idag thihi ^^'
Glada människor, söta djur. Glass och choklad. Ömhetsbetygelser, små tjänster. Tja, för att summera det hela kan man säga snälla människor som vill väl. Enkelt :)
Bilden: taget förra våren.

Något som upprör dig.


Något som upprör mig är folk som är elaka. Djur och människor som far illa. Lögner är något som verkligen gör mig upprörd. Hatar sånt. Ärlighet varar längst.
Folk som inte förstår sitt eget bästa. De som fastnat i ett ekorrhjul och fast utvägen petar på dem med en pinne så förstår dom inte att hoppa ur hjulet, utan stannar kvar och gnäller och har ångest över det.

Skulle vilja ha sol idag. Blev uppväckt att katten som tiggde om uppmärksamhet. Blir nog en bra dag dethär också!

Ytterligare en sekund




Vart en bra dag idag :D. Bilden är typ ett år gammal? Linda vart den som tog den. Vi lyckas alltid ha kul tillsammans. ^^'

Ses på söndag Åbo!

Epic Yoda! ^^'

 


Sitter på tåget. Fin dag idag. Gör landskapet utanför riktigt vackert, och gör mig på gott humör. Sitter i världens mysigaste lilla kupé eller vad man nu skall kalla det. Innglasad är den, med plats för två platser. Hade hoppas på att få vara ensam, men fick en granne. Kille verkar vara en som håller sig till sig själv. Vilket egentligen är ganska skönt.
4 timmar tåg är det som gäller. Är framme kring kl 17.30
Visserligen kan det kännas lite småjobbigt att åka tåg ibland. Men belöningen är det väl värt!

Would you hog a hedge?


Något jag ångrar. + Den här månaden



P.g.a massiv internetfail kunde jag inte blogga igår. Men nu har jag fungerande internet igen.
Sprungit på stan med Janina idag. VArt riktigt kul, fick en massa ärenden fixade. Imorgon är det tåg i 4½ timme som gäller.

Finns inte mykyet jag ångrar på det viset. Kanske att jag vart elak i situationer då jag kunnat vara snäll ist eller att jag dömt människor för fort, på basis av fördomar eller första intryck.

Den här månade är ju bara till hälften ungefär, så skriver om förra månaden ist. Förra månaden var en månad aom känslomässigt var en liten berg-och-dalbana.  Men för det mesta har den gått uppåt. Umgåtts med en massa fina människor. Fick en otroligt rörande alla hjärtans dag present, firade ett halvår som stadigvarande. Vart en bra månad!!

Bilden är från lördagen.

Den bästa födelsedagen.


Haft en chill dag idag. Imorgon tillbaka till Åbo.
Den bästa födelsedagen. Hmm.. svårt att säga, har haft många bra födelsedagar. Den senaste vart faktiskt riktigt skön fast det inte var något större ståhej om den.
Har hunddregel överallt. Mysigt, men vad gör man? :D

Ditt favorit minne.


Sitter hos Linda och chillar (liiih.blogg.se) Vart en tung dag på jobb, är trött men det är skönt att få sätta ner sig en stund, snacka skit och ta de lugnt.

Skall skriva om mitt favorit minne idag. Har många fina minnen, och har svårt att välja bara ett.
Men vad alla mina goda minnen har gemensamt är att de inte kuinde ha uppkommit på egen hand. Ljuvliga underbara människor har alltid vart med och format dessa minnen. Utan dem skulle de inte betyda lika mycket alls!

Bilden: Linda som visar upp si mignong ägg, förra påsken :D

Din första kyss


Min första kyss vart nog en ganska sliskig historia, något som jag gärna vill glömma.

Skall till Ekenäs imorgon. KOmmer ha fint sällskap i bilen, så dety kommer att bli kul. Ganska chill helg. Hundvakt på lördag. Livet ler. Jobb imorgon. Hoppas dagen går snabbt.

Bilden: Gonzo, som jag skall vakta på lördag, Min fammos hund och min "baby" ^^'

Dina drömmar.



Skall egentligen skriva/visa vad jag haft på mig idag. Men ja tycker jag redan har gjort en sån så den hoppar jag över.
Mina drömmar skall det handla om.

Jag drömmer om en hel del. Vill bli operationsjukskötare, vilket jag ju jobbar på som bäst. Vill resa massor bl.a. till Skottland och Japan. Japan är en stor dröm. Sen är jag nog ganska "tråkig". Det här med "villa, vovve, volvo" sku inte heller sitta helt fel. Alltså med andra ord en familj, stadig ekonomi och ett hus skulle vara helt kul.
Orkar inte skriva mer nu. Är rätt trött, har ju haft kvällstur från 13-21. Skall upp kl 06.00 imorgon. Mindre kul, men skall man ha "mat på bordet" så får man lov att stiga upp bara.

Den här veckan.


Med tanke på att den här veckan just har börjat, tnker jag skriva om veckan som varit istället.
Förra veckan var en blandad vecka. Vart båda arg, ledsen, glad, orolig och förväntansfull.
Fick ju håret fixat, umgicks med fina människor. Fick tillomed en liten "lektion" i hur man spelar biljard. Vilket var kul då jag helt klart inte är något vidare på det, men jag hade en bra lärare ;) tihih ^^'
Arg vart jag över lite strul på jobbet, men motgångar måste man också ta.
Skall på jobb imorgon. Kvällstur. Ganska skönt egentligen.

Skanar sommaren.. Bilden tog jag för två sommrar sen, om jag inte minns helt fel :)

Vad har du i din väska?


Går ganska sällan med väska egentligen. Stoppar oftas ner det ja behöver i fickorna. Men då jag går med väska kan man hitta:
  • Nycklar
  • Plånbok
  • Pennor
  • Telefon
  • Solglasögon om vädret tillåter
  • Mp3:an+ hörlurar
  • "mini 1:a hjälp burk"- där finns typ värktabletter, allergimedicin, plåster och sax och annat smått och gott.

Mina syskon.



Har inte bloggat på hela dagen. åkt flera timmar tåg, haft strul med biljetten och annat mindre trevligt.
Men nu skall det handla om "mina syskon".
Jag har bara ett syskon. En lillebror, Victor. Han är 15, skall fylla 16. Han har ganska slö humor, men trots det är den bra. Man kan alltid skratta med honom. Eller åt honom haha! :D
Ibland kan jag tyckat att han är det mest irriterande som finns, men på det stora hela är han en bra kille!!

Bilden är från 2009...! Har bara gamla bilder på folk märker ja, måste dra fram kameran oftare >.<'

Vad hade du på dig idag?


KLÄDER! haha!
Smått trög för tillfället, men vad gör man. Haft en chill dag ida. Blev bjuden på mat vilket ju inte är helt fel. <3
(Creds till www.liiih.blogg.se för bilden hon ta'tt av mej för evigheter sen ^^)

IT'S SO FLUFFYY!!!!!


Vad tror du på?



Måste komma ikapp med listan då jag latade mej igår ^^'
Trosfrågor är enligt mej väldigt svåra. Alla har olika åsikter och funderingar. Min tro är enkel. Jag tror inte.
Eller jag tror på att det finns en mening med allt som sker. Kan vara att vi inte ser det precis efter att det hänt, utan det kan tillomed ta år, men i slutändan förstår man nog varför, så tror jag. Så kanske man kan säga att jag har en slags "ödestro"? Men däremot tror jag att man till en viss del kan forma sitt "öde".

Men att tro på någon gud eller så funkar inte för mig. Vill ha bevis. Jag anser att gudstro uppkommit för att människor förr behövde en förklaring på varför vi exicterar, hur det kommer sig att vi exicterar, varför vissa saker händer och så vidare. Idag har vi vetenskap som kan förklara det mesta och det räcker för mig. Däremot vet jag att tro kan för många vara en tröst i svåra tider, speciellt då man är sjuk eller döende. Har jobbat främst med äldre, och man ser det väldigt ofta.
Huvudsaken tycker jag att du är nöjd med ditt liv som det är, tro eller inte. Whatever floats your boat!

(i brist på bilder får ni nöja er me 5 hjärtan >.<')

En sekund

Lessen över att jag inte bloggade mera igår. Var trött och irriterad efter en lång dag på jobb.
Nåja Linstan fortsätter, även om jag inte riktigt vet vad dom är ute efter..
På engelska lyder "rubiken" a moment, så jag antar att det skall vara ett minne av något slag eller?


Längtar efter sommaren, så jag tänker skriva om ett sommarminne, från förra sommaren. Förra sommaren vad på alla sätt och vis en händelserik sommar. Jag blev färdig närvårdare, snubblade över kärleken och mycket mer.
Minns en dag då jag drog ut med en kompis och hennes familj till deras holme. Solen lyste, vinden lekte och vattnet var perfekt!
Fångade min första gädda den dagen, en ca 3 kg klimp, kanske inte så mycket, men storfiskare har väl rätt att skryta lite i alla fall? ;)
Vi solade, och tillome jag som är så gott som spöklikt blek året runt fick lite färg, med andra ord, jag såg normal ut...
Simmade förståss, rodde lite och gick på upptäcktsfärd. Det var ljuvligt!

Sunny side up!


Skall även ida jobba kvällstur och i och med att jag vaknade senare än vad jag först hade planerat hinner jag inte lägga in något tidsinställt inlägg, så skriver först mera ikväll.
Igår var riktigt bra nog. Trivs med mitt arbete på långvårdsavdelningen. Dock tror jag att jag lyfte på en tant lite tokigt, för mina axlar är småsjuka idag >.<'
Bilden är tagen på rohdos förra året, av min duktiga mommo :)

Små glädjeämen ^-^


"Min bästa vän."

Så fortsätter min stulna lista.
Har många fina vänner som jag inte skulle vilja byta ut mot nått! både såna jag håll ihop med en längre tid och nyfunna vänner. Alla lika viktiga. Men de finns dock två personer som jag räknar som mina två abolut godaste vänner, omnomnom man skulle kunna äta dom thihih ^-^



Möt Kia. Hon är en sprallig utåtriktad person som har lätt till fnitter. Man kan inte ha tråkigt med henne. Träffade henne för ca 4 år sedan. Vi började i samma klass i yrkis, närvårdare. Har kommit henne närmare på livet än de flesta, då vi bodde ihop en tid. Hon är otroligt duktig på det hon gör och just nu tjänar hon i statens namn i armen, Hajoo me dägän! ;) Oot mulle rakas Kia!




Möt Linda. En jävligt tuff brud, vet vad hon vill och kan vara otroligt envis. Träffade henne också på samma sätt som Kia. Linda är den man kan säga vad som helst åt. Vi fjantar oss mer än vad borde vara tillåtet ibland, men det brukor också resultera i massa fina minnen. Linda är flitig och ambitiös. Fortsätt som du gör bruden, för det funkar. Du e grymt viktig för mej, glöm inte det!



(Båda bilderna är "modell äldre" speciellt den svartvita på Kia, men fina e dom föde! <3)

♫ Working nine to five.. ♪


Jobbar kvällstur idag så fixar några tidsinställda inlägg. Slutar först kl 21 så är nog väldigt trött när jag kommer hem.
När jag vaknade idag morse kunde jag ganska snart konstatera att det alltid är lika svårt att tämja en nyklippt frisyr. En så enkel sak som att lägga upp håret i en hästsvans kan vara otroligt svårt. Just sayin'

Bilden är tagen för ett år sen genom ett flygplansfönster.


Min dag idag..!

Fortsätter med min fina lista..
Min dag har varit bra idag. Som sagt har jag klippt mitt hår och färgat det, och kunde inte vara nöjdare. Varit på kaffe med en kompis och fått snacka av mej lite. Imorgon skall jag på jobb, och det känns riktigt bra!

Being in photos is not something I enjoy!

Måste bara säga att jag älskar mitt hår! Hade en jättetrevlig och duktig frisör. Blev inte riktigt den färgen jag tänkt, men dethär är nog mycket bättre :) Överlag är det skönt att bli av me alla kluvna toppar, håret känns friskt o bra.
Min kamera är lite som den är, så färgen matchar inte riktigt verkligeheten..


Från dehär..

 

Till dehär! Som sagt är fägerna lite off, men det skall föreställa kopparfärgat!

 

 

 


Solen skiner, solen skiner...!


Nu skall jag precis sticka iväg till frisören. Håller tummarna för att det skall gå bra. Skall träffa en kompis efteråt, snacka lie över en kopp kaffe eller nått.
Skriver säkert senare ikväll!

You spin me upside down, inside out, and right back into your arms...


Är inte den som är särkillt romantisk av mej, eller så. Men dehär rörde mig faktiskt!
Min pojkvän skickade såhär via skype:

>Öppna 3 olika tabs,
>Tab 1: www.rainymood.com
>Tab 2: http://endlessvideo.com/watch?v=HMnrl0tmd3k
>Tab 3: http://www.youtube.com/watch?v=BLmwmX-mni8

sen skall man bli och titta på den 3:dje "tabben". Sjukt mysigt o romantiskt på samma gång. Det är sånt här som får mig att inse vilken tur jag har haft. Tack för att du förgyller min vardag!

Happy feet?


Se så söt! en rolig sak jag hittade när jag slösurfade runt!


inte gjort nått speciellt idag. Hälsade på hos pappa en stund. Lånade hans gps då jag skall till en frisör imorgon som jag inte varit till förr. Vet nog på ett ungerfär var den är, men vill vara på den säkra sidan. Ser så fram emot att få håret klippt och färgat!
Vem vet. Blir det bra kanske jag bjuder på en bild d.s ;)

Min definition på kärlek





jaa-aa. Vad skriva om detta? Ett ganska svårt ämne så att säga. Men när jag tänker mig kärlek, tänker jag mej två personer som kan lita på varandra, stötta varandra och finnas till. Kärlek är en känsla som jag finner svår att förklara. Den slukar upp dig, tar över och för vissa kan det närmast likna ett psykotiskt tillstånd, som är allmänt accepterat.
Rent biologiskt har vi ju hormoner som också spelar roll när man är förälskad.
Men kärlek kan ju vara så mycket mer.  Jag vill tro att kärlek är tillit på på höga höjder med en känsla av att man hör ihop. Det är nog det närmaste jag kan komma med en definition på kärlek. Har inte satt så mycket tid att tänka på dehär, så det är slite svårt för mig att få fram något, som låter vettigt.

I'm a sucker for cute-ness!!


Vad jag åt idag..

 

Idag åt jag något så fantasifullt som havregrynsgröt, några koppar kaffe och sen ett glas varm kakao med marshmallows och strössel med en kompis på roberts coffee. Sen vart vi på bio. Vi såg "Hugo" ganska söt film med massa "livsvisdomar" Känner mig trött o stel, tror ja skall dricka en kopp te!


Mina föräldrar



en igelkotts mamma me sin söta bebis :D





Vet inte riktigt vad jag skall säga om mina föräldrar. Dom är båda otroligt stöttande. Dom är skillda. Mamma lever 1½ timme med bil ifrån mej och pappa bor i samma stad.
Detta inlägg passar egentligen ganska bra just ida. Mamma kom nämligen på besök och vi fönster-shoppade en hel del och åt god mat. Var skit kul! verkligen.
Ber om ursäkt för det sena inläggat. hänt så mycket ida. Skypar för tillfället med en kompis som studerar i england för tillfället. Hahah, kul det med ^^'

google to the rescue!!

Vad skulle man vara utan google? inte mycket. inte jag i alla fall ^^'
Hittade en guide till hur man fixar youtube klipps hit :D yey!!!
vart ut och gått en hel del idag. blåsigt och slaskigt, kan de inte bli vår snart?? Har en kompis som är i svergie för tillfellet och där e det 11+ grader. Grymt orättvist!



Något som alltid får mig på gott humör; Ellen Degeneres, så rolig och inspirerande, älskar henne!

knock knock PENNY knock knock PENNY knock knock PENNY!



Inte kommit nått nytt avsnitt av The Big Bang Theory den här veckan :( men en kompis trodde de skulle komma nästa vecka, tills dess får ja nöja mej med youtube klipp!



btw, nån som är tekniskt mer kunnig som jag skulle gärna få visa hur man "bäddar in" youtubeklipp i bloggen, me ruta och allt, kan ju inte vara så svårt eller?? (inlägget är uppdaterat, ruta fixad! :D)

Min första kärlek



 

Det mest romantiska skulle väl vara om min pojkvän vart min första kärlek, men så är det inte, vilket jag egentligen är glad för. Min kompis sade såhär en gång; "man måste kyssa många grodor innan man hittar sin gris" o de har hon rätt i :D
Min första riktiga kärlek hände i höstadiet. Jag var 15-16 och dökär i denhär killen. Fastnade främst för hans humor. Vi var kompisar, åtminstone från mitt håll. Det hela slutade med att jag berättade om mina känslor för han. Stackaren visste inte knappast hur han skulle reagera. Så vi skulle bara fortsätta vara kompisar, men de hela rann väl ut i sanden, blev för konstigt helt enkelt. Visst hälsar vi om vi ses och så, de e klart.


3. eat turkey and pie

vart en ganska chill dag sist och slutligen. Inte gjort mycket, hälsade på hos pappa en stund.

Min pojkvän skickade över denhär bilden via skype åt mig ida, såå sööööt! made my day :3

Presentera dej själv...

Alright, dags att presentera mig själv. Försöker hålla det kort. Lovar!
Sofia är de namn mina föräldrar gett mig, föddes i en småstad 1992 och flyttade till en större hösten 2011 för att studera till sjukskötare. Uppplevs vanligtvis som en väldigt positiv person, har humor som närmast kan beskrivas som dålig och otroligt snuskig om jag är på det humöret. *snickersnicker*
Så mycket mer vet jag inte om jag skall säga just nu, Ska dra iväg mot centrum och umgås med min styvmorsa!


Bjuder på en liten sötsak innan jag går :')




RSS 2.0